Lessen leren over circulaire gebiedsontwikkeling Heerlen

Lessen leren over circulaire gebiedsontwikkeling Heerlen

Wat kun jij leren van de circulaire gebiedsontwikkeling van gemeente Heerlen en hoe kun je dit toepassen in je eigen gemeente? In een interactieve sessie krijg je inzicht in hoe digitalisering een sleutelrol speelt in de duurzame ontwikkeling van het DSM-terrein. 

Samen met vertegenwoordigers van de gemeente Heerlen en de experts Elma Durmisevic, Oprichter van 4D Architects BV en GTB Lab en uiteraard Jan-Willem Kattouw van collaborall Resultancy, ontdek je hoe digitalisering kan helpen om de planvorming en uitvoering van jouw circulaire projecten te versnellen. Denk mee, stel vragen en leer hoe je deze aanpak kunt gebruiken voor projecten in jouw eigen gemeente.

We ondervragen Jan-Willem Kattouw over hoe collaborall bijdraagt aan de Klimaattop GO en over de inhoud van de sessie: "collaborall Resultancy is de pionier in het echt vloeibaar maken van data. Ze combineren geavanceerde software en autonome technologieën om je data continu verbonden, up-to-date en betrouwbaar te houden. Dit zorgt ervoor dat je data altijd een actieve en waardevolle bron blijft, klaar om inzichten te bieden die de efficiëntie, productiviteit, kwaliteit en veiligheid verbeteren in industriële, productie-, infrastructuur- en publieke sectoren."

Building Information Modeling (BIM) vormt de basis van digitale transformatie in de architectuur-, engineering- en constructiesector. Het 'slim' maken van gebouwen en het verzamelen van data in deze omgevingen kan inzicht bieden die de basis vormt voor belangrijke stappen in verduurzaming. Deze technologie is echter pas recent populair geworden, ondanks dat ze er bij collaborall al zeker 10 jaar mee bezig zijn. "We hebben tien jaar geleden een BIM-platform opgericht die vooral database bedreven was. Dit is vandaag de dag heel normaal, maar 10 jaar geleden waren we wel echt een vreemde eend", vertelt Kattouw. "Iedereen had eigenlijk zoiets van 'Leuk, maar wat moeten we hiermee?'. Langzaam wierp dit vruchten af en nu kunnen we laten zien hoe goed het werkt." 

Ontdek hoe het werkt in de praktijk

"We willen iedereen bewustmaken dat het niet alleen over materialen en productinnovaties gaat, maar ook over het proces en hoe belangrijk data hier in is. Als je kijkt naar bijvoorbeeld groente in de supermarkt, stel je hebt groente uit Zuid-Afrika of uit Nederland, qua transport is die uit Nederland natuurlijk duurzamer, maar in Afrika hebben ze natuurlijk geen kassen en extra warmte nodig. Wat is dan per saldo het beste? Daar hebben we data voor nodig, om goed geïnformeerde beslissingen te maken."

Data delen

Onderdeel van deze vooruitstrevende visie op data is het mogelijk maken om data te delen en ontvangen. "Het is tijd voor iedereen om een begin te maken met data", vertelt Kattouw, "Het delen van data en beschikbaar stellen van data kan de ontwikkeling versnellen. Veel data, zit echt nog vast in excel bestanden, e-mails en op papier." Het aanzetten van digitalisatie en de ontwikkeling van deze sector bespreken de experts op de Klimaattop GO 2024.

Wil jij meer weten, vragen stellen en kennis maken met de experts en dit onderwerp. Op donderdag 7 november vind je de sessie op het 'luxor' podium om 12:15. 

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over Klimaattop GO

Terug naar boven