Ontmoet Gerrit Hiemstra op Klimaattop GO 2024

Ontmoet Gerrit Hiemstra op Klimaattop GO 2024

Tijdens de Klimaattop GO 2024 maken we grote stappen naar een duurzamere gebouwde omgeving. Je ontmoet daar Gerrit Hiemstra, die met Oarshûs al langere tijd inspeelt op toekomstbestendig bouwen. 

Wil jij bij de Klimaattop GO aanwezig zijn? Schrijf je dan hier in.

Meteoroloog

Je ontmoet Gerrit Hiemstra, een van Nederlands' bekendste metereologen, op de Klimaattop GO 2024. Je kent Gerrit als weerpresentator van het NOS Journaal, waar hij sinds 1998 werkte. Na zijn vertrek in 2023 richtte hij Oarshûs op, samen met architect Doeke van Wieren en energie-adviseur Nicolaas van Everdingen. Zij vonden elkaar bij het ontwerpen van het woonhuis van Gerrit in Balk, Friesland. Dit huis werd gemaakt met kalk en hennep, is energieleverend en optimaal biobased. Na het succesvolle ontwerp- en bouwproces besloten ze hun krachten te bundelen in Oarshûs.


"Met Oarshûs willen we duurzaam bouwen toegankelijk maken en laten zien dat het wél kan: anders ontwerpen, anders organiseren en anders bouwen. Ons doel is het verminderen van de negatieve impact van bouwen op mens, natuur en klimaat." - Gerrit Hiemstra

Weather Impact

Hiernaast is hij mede-eigenaar van Weather Impact in Amersfoort, dat hij in 2015 samen met hydroloog Arnold Lobbrecht heeft opgericht. Weather Impact is gespecialiseerd in het toepassen van kennis en technieken op het gebied van meteorologie en klimaatverandering in nationale en internationale projecten. In de internationale projecten worden onder meer toepassingen ontwikkeld waarmee kleine boeren in ontwikkelingslanden hun productie en levensstandaard kunnen verbeteren. Dit werk wordt uitgevoerd in samenwerking met nationale en internationale partners. De projecten worden uitgevoerd in onder meer Kenia, Ethiopië, Burundi, Indonesië en Myanmar.

Meer sprekers en inschrijven

Vanzelfsprekend brengen we je graag op de hoogte van de andere aanwezige experts en sprekers. Die vind je hier. Inschrijven doe je via deze pagina

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over Klimaattop GO

Terug naar boven